Снимка: АБВ, архивПредседателят на ПП АБВ Румен Петков настоя за незабавен мораториум

...
Снимка: АБВ, архивПредседателят на ПП АБВ Румен Петков настоя за незабавен мораториум
Коментари Харесай

Румен Петков за сделката за Ф-16: САЩ ни пробутват прахосмукачки за 2,7 млрд. лв.

Снимка: АБВ, списък

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков настоя за неотложен мораториум върху сделката за F-16 и за прекратяване на безумната политика по отношение на българската авиация. На конференция, след съвещание на ИБ на партията, той разяснява, че безобразната цена на изтребителите е още един мотив за това, написа novini.bg.

„ Това, което беше оповестено в общественото пространство и доказано от Министерството на защитата, е следващото доказателство, че на нас се гледа като на портмоне от страна на сътрудниците ни от Съединени американски щати. Те са решили, че могат да бръкнат в портмонето и да си вземат близо 3 милиарда лева за 8 извънредно скъпи „ прахосмукачки “, както експертите назовават самолетите F-16 “.

Петков напомни, че първичната финансова рамка беше 1,5 милиарда лева

„ След това, с цел да угодим, противопоставяйки се на нашия бюджет и на ползите на националната ни сигурност и на България, Народното събрание усили бюджетът до 2,1 милиарда лева С вчерашно оповестените 1,6 милиарда $, тази заран доказани в средствата за всеобща информация, ние отиваме на 2,7 милиарда лева Това е безумна цена, която българският поданик ще би трябвало да заплати. Продължаваме да питаме кой ще поеме отговорността за самолетите, в които няма да бъдат нужни аварийни елементи.

Кой ще поеме отговорността за бюджета, който ще би трябвало ние да плащаме за аварийните елементи и кой ще поеме отговорността за боеспособността на самолетите, или прахосмукачките, които ще си купим. На този въпрос продължава да няма отговор “.

Румен Петков отново акцентира, че страната ни възнамерява да купи нещо извънредно скъпо, което няма да може да бъде експлоатирано и което по никой метод няма да отговори на потребностите на въздушната отбрана на Република България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР